30/12/2013

Retrospektiva 2013. godine

Pozdrav svima,

Ovim putem želim da se obratim svima koji prate naš blog www.efikasnost.org. Dočekali smo i prvu Novu godinu na ovom mestu. Kada sam sve započinjao, nisam očekivao da će se blog razvijati ovim ritmom i da će imati ovako dobru posećenost. Teme koje su do sada obrađivane proistekle su iz Vaših komentara i reakcija, iz merenja interesovanja ka određenim oblastima i trudio smo se da obradim najvažnije vesti iz dve ključne oblasti: energetska efikasnost i obnovljivi izvori energije.
Tokom 2013. godine, pisano je o vestima iz Srbije, iz susednih zemalja i iz sveta. Najomiljeniji i najčitaniji tekst je svakako tekst o održavanju klima uređaja. Veliko interesovanje je izazvao i niz tekstova o grejanju, uštedi energije, energetski efikasnom osvetljenju u domovima itd. Odgovoreno je na mnoga vaša pitanja i savetovali smo se zajedno.

Najpopularniji i najčitaniji tekstovi u toku 2013. godine.
Održavanje klima
uređaja
Pravilna upotreba
klima uređaja
Kako uštedeti novac
na osvetljenju

Koje štedljive
sijalice kupiti
Sve o grejanju
Dogrevanje na struju
Kako kupiti
kućne uređaje
Gubici energije
u domovima
Sve o montažnim
kućama
Solarno grejanje
u Hrvatskoj
Solarne zemunice
iz Srbije
Kuća od prirodnih
materija u Irigu
Tokom razvijanja ovog bloga, aktivirali smo se na svim većim socijalnim mrežama, kako biste lakše mogli da nas pratite. Možete nas pratiti na sledećim mrežama:
Trenutno je objavljeno 193 tekstova, blog je posećen preko 21.000 puta i imamo preko 900 lajkova na Facebook strani (nadamo se da ćemo do kraja ove godine dostići broj od 1.000 lajkova).

Zahvaljujem se svima koji su od početka uz mene, svima koji su pomagali moj dosadašnji rad. Posebno bih se zahvalio sledećim prijateljima koji su svoje slobodno vreme posvetili oblikovanju bloga, Facebook strane i diajnerskim savetima:
Zahvaljujem se svima koji su pisali i svima koji su davali sugestije, prijateljima koji su slali fotografije, interesantne priloge i teme. Na kraju, zahvaljujem se i svima vama, koji čitate tekstove, jer zbog vas ovaj blog i postoji.

Otvoreni smo za sve sugestije, pitanja i komentare. Nova godina je pred nama, a sa njom i veliki planovi. Tokom naredne godine, planiramo da redizajnijramo sajt, da uradimo još reportaža, da dajemo još saveta kako štedeti energiju i novac. Pratite nas, znate gde se nalazimo.

Srdačan pozdrav,
Pavić Nikola,
Administrator bloga 
www.efikasnost.org