09/02/2015

"Dolfi" ultrazvučna mašina za veš

Pranje veša, iako danas rutinska stvar, može biti veliki problem tokom putovanja ili ako morate da operete neki mali komad garderobe. Uređaj o kome danas pišemo predstavlja novi način tehnike pranja veša.
"Dolfi" perač veša
[slika © psfk.com]
"Dolfi" je mali, prenosni ultrazvučni uređaj koji "nežno pere veš" a da pri tom koristi novu tehnologiju u te svrhe - ultrazvuk. Mnogi će reći i da je ovo uređaj namenjen lenjim ljudima, ali šalu na stranu, ovakav pristup može značiti smanjenje potrošnje vode i upotrebe hemijskih sredstava. Ovaj uređaj se jednostavno koristi, pogledajte na narednoj slici:
Kako oprati veš "Dolfi" uređajem
[slika © psfk.com]
Ultrazvučni sistemi se upotrebljavaju već u domaćinstvima - kao ovlaživači vazduha, uređaji sa piling lica, ali sve češće dobijaju upotrebu i kao čistači u domaćinstvu. Sistem radi jednostavno - ultrazvučni talasi prolaze kroz tkaninu i sitnim vibracijama odvajaju nečistoću od tkanine. Za slučaj tvrokorijih fleka, dodaje se deterdžent. Ultrazvučno pranje se koristilo do sada najviše za pranje vrednijih predmeta (nakita, satova). Ime "Dolfi", ovaj uređaj je dobio po delfinima, koji koriste ultrazvuk.
"Dolfi" ultrazvučni perač veša
[slika © psfk.com]
Najbitniji podatak je da je "Delfi" i do 80 puta energetski efikasniji od konvencionalnih sistema za pranje veša. 

Tekst i slike u saradnji sa sajtom psfk.com