14/12/2013

Nedelja o prirodnoj kući: Galerija

Kraj Nedelje o prirodnoj kući od slame je posvećen galeriji fotografija koje smo snimili tokom pravljenja ove reportaže kao i opisu nekih sistema koje Vuk planira da postavi u svojoj budućoj kući.
Kuća od prirodnih materijala na obroncima Fruške Gore
[slika © efikasnost.org]
Kuću od prirodnih materijala Vuk je napravio kao svojevrsni prototip i planira da se bavi projektovanjem i izgradnjom prirodnih kuća. Takođe, Vukovo bogato iskustvo mogu iskoristiti svi koji žele da svoje postojeće objekte dodatno izoluju prirodnim materijalima (slamom i blatnim malterom). Javite se administratoru sajta ukoliko želite dodatne informacije.

Galeriju možete pogledati dole kikom na dugme "play".


Mogu lično da kažem da je ovo bilo jedno jako lepo iskustvo. Projekat je sigurno od velikog značaja za našu zemlju i dokazuje da još uvek postoje entuzijasti koji žele da donesu u našu zemlju ono što možemo samo videti u razvijenim zemljama. Ima i malo ironije u celoj ovo priči. Naime: blato, drvo, slama i trska su tradicionalno materijali koji su se koristili za pravljenje kuća u Srbiji i Vojvodini u XIX veku. Zaključak se sam nameće - ponekad moramo da odemo u prošlost kako bi videli budućnost.

Još jednom se ovim putem zahvaljujem Vuku i Marini na odvojenom vremenu i želim im puno uspeha u ostvarenju budućih ideja.