15/11/2013

Termostat koji se povezuje sa mobilnim telefonom

Predstavljamo pametan termostat - delo francuskog dizajnera Filipa Starka (Philippe Starck). Može sam da prati aktivnosti stanara u određenom prostoru i spram toga da kontroliše temperaturu. Termostat je dizajniran za firmu Netatmo, koja proizvodi uređaje za nadzor meteoroloških prilika.

Termostat francuskog dizajnera Filipa Straka
slika [© dezeen.com]

Ovaj pametan termostat omogućava kontrolu temperature uz pomoć aplikacije na smart telefonu ili tablet računaru. Sinhronizacijom i redovnim praćenjem i memorisanjem aktivnosti stanara u objektu, može da reguliše temperaturu u stakom trenutku. Postoji mogućnost i ručnog programiranja.

Termostat se povezuje sa smart fon uređajem
slika [© dezeen.com]
Uređaj se može koristiti uz sve tipove grejanja - gorivo, gas, drva. Čak se može i ručno kontrolisati u slučaju da korisnik ne poseduje smart fon uređaj.

Osim izuzetne upotrebljivosti i mogućnosti ostvarivanja ušteda u energiji, ovaj termostat je i lepo dizajniran. Ovakvim uređajem možete iz bilo kog dela sveta i u bilo kom trenutku, preko vašeg mobilnog telefona ili tablet računara, kontrolisati temperaturu u domu ili imati nadzor nad njom. 

Različiti izgledi i mogućnosti personalizacije termostata
slika [© dezeen.com]
Procene su da se upotrebom pametnog termostata mogu ostvariti uštede u energiji i do 25%. Praćenjem navika i kretanja pojedinaca u objektu koji kontroliše, termostat može sam da se adaptira novonastalim situacijama. Osim toga, korisnik ima uvid u istoriju potrošnje i rada.

Tekst u saradnji sa sajtom dezeen.com. Slike preuzete sa sajta dezeen.com.