06/06/2013

Strawberry Drvo stiglo u Bosnu i Hercegovinu

U okviru programa Prekogranične saradnje Srbije i Bosne i Hercegovine pod nazivom “Bijeljina i Bogatić - zajedno na putu ka energetskoj održivosti kroz povećanu energetsku efikasnost i promociju obnovljivih izvora energije”, 30. maja su u centru Bijeljine postavljena dva naša javna solarna punjača za mobilne uređaje i to Strawberry Drvo starog dizajna ispred Centra za kulturu, dok je Strawberry Drvo Black postalo deo Gradskog parka.

Strawberry Drvo
slika [link]
„Ovo je potvrda odgovornog odnosa prema okruženju i zdravijem životu nas i generacija koje dolaze. Svaki pojedinac treba da bude ekološki svjestan i savjestan i, ako svako od nas promijeni loše navike kad je riječ o korištenju energije, cijela zajednica će imati korist od toga i biće ekološki čistija“, zaključio je predsednik skupštine opštine Bijeljina Dragan Đurđević.

Strawberry Drvo novog dizajna
slika [link]
Projektom je predviđeno postavljanje još jednog solarnog punjača u Bogatiću, a Ceremoniji otvaranja prethodila je Ceremonija dodele ugovora svim korisnicima granta iz drugog poziva Programa prekogranične saradnje Srbija - Bosna i Hercegovina u Etno selu “Stanišići”.

“Ispred Opštine Bogatić izražavam zadovoljstvo što smo deo ovog projekta koji se sprovodi pod pokroviteljstvom Evropske Unije. Dugujemo zahvalnost gradonačelniku Mićiću na gostoprimstvu, kao i prijateljima u Evropskoj kancelariji koji nam svesrdno pomažu na implementaciji ovog projekta u okviru prekogranične saradnje. Očekujem da po okončanju projekta i dobijenim rezultatima, sve ono što će se naći na papiru, u perspektivi materijalizujemo kako bismo menjali odnos naših žitelja prema značaju obnovljivih izvora energije i prema prirodnom okruženju i samim tim podizali ekološku svest ljudi u našim Opštinama.”, izjavio je Slobodan Savić, predsednik opštine Bogatić.

Tekst preuzet sa zvaničnog sajta Straberry energy.