03/11/2014

AMPY puni mobilni telefon dok vežbate

Možda zvuči neobično, ali rad ljudskog tela dok vežbate ili trčite, može proizvoditi energiju. "AMPY" je uređaj koji koristi upravo ovu energiju kako bi napunio bilo koji mobilni uređaj.
"AMPY" punjač mobilnih telefona
[slika © psfk.com]
"AMPY" koristi energiju pokreta tela, dok vežbate ili trčite i pretvara tu kinetičku energij u elektrčinu kojom puni mobilni telefon. Uređaj je osmišljen tako da se na njega može povezati bilo koji mobilni telefon koji koristi USB priključak. Pošto "AMPY" koristi pokrete tela dok trčite ili vežbate, to se može smatrati zelenom energijom. 
"AMPY" punjač mobilnih telefona
[slika © psfk.com]
"AMPY" poseduje i svoju aplikaciju za mobilni telefon. Ona prati vaš trening, broji potrošene kalorije i koliko ste smanjili karbonski otisak zbog nepunjenja telefona klasičnim putem preko utičnice. 
"AMPY" punjač mobilnih telefona
[slika © psfk.com]
Punjač "AMPY" ima u sebi bateriju koja može da skladišti energiju nakupljenu tokom nedelju dana. Ukoliko niste dugo vežbali, a potrebna vam je dodatna energija za telefon, "AMPY" se može napuniti klasičnim putem i koristiti kao dodatna baterija za telefon. 
"AMPY" punjač mobilnih telefona
[slika © psfk.com]
"AMPY" dolazi u paketu sa držačem za ruku, rukavom za nadlakticu i štipaljkom, kako bi se lakše koristio tokom treninga i prilagodio se svim potrebama. Tejas Shastry, Alex Smith i Mike Geier su započeli ovaj projekat na sajtu Kickstarter i dostigli cilj, tako da se očekuje početak proizvodnje tokom Juna 2015. godine.

Tekst i slike u saradnji sa sajtom psfk.com.