20/04/2014

Solarne prikolice iz Niša - 2. deo

Danas nastavljamo sa pričom o solarnim prikolicama za proizvodnju i prodaju hrane. Videli smo da su prikolice snabdevene fotonaponskim panelima. Koje još sisteme koriste, pogledajte danas.
Solarne prikolice "Vidija" iz Niša[slika © trailerforfastfood.com]
Osim solarnog sistema, prikolice su opremljene i rezervoarima za vodu, zapremine od 30-50 l, a kod nekih modela i 100 l. Potrošna topla voda se proizvodi u solarnim panelima na krovu, a po potrebi se može dodati i plinski bojler. Prikolica je opremeljena i mobilnim toaletom za radnike u kome se nalazi hemijski wc i umivaonik.
Rashladne vitrine koriste energiju iz solarnih panela[slika © trailerforfastfood.com]
Trebalo bi naglasiti i da prikolica ima svu potrebnu dokumentaciju, urađena je po HACCP standardu, a firma "Vidija" poseduje međunarodni WMI broj, što je sa fakturom i tehničkim pregledom dovoljno za registraciju. WMI broj, u Srbiji, poseduje još samo kompanija Fiat Automobili Srbija iz Kragujevca, što dovoljno govori o ozbiljnosti proizvodnje.
Gas iz boca se koristi za dodatne uređaje[slika © trailerforfastfood.com]
Želimo puno uspeha kompaniji "Vidija" iz Niša i njenim budućim kupcima. Ovo je odličan primer kako se domaćim materijalima, domaćom radnom snagom i primenom obnovljivih izvora energije može napraviti konkurentan proizvod za celo tržište Evrope. Važno je i reći da su niške prikolice i do upola jeftinije od nemačkih prikolica iste namene.

Pogledajte i video prilog:




Tekst i slike u saradnji sa sajtom trailerforfastfood.com.