28/08/2013

Male prenosne Hermit kuće

Kuće Hermit, predstavljaju male, prenosne stambene jedinice, koje možete izgraditi sami na mestu gde vama odgovara i možete ih prenositi. Zamisao je potekla od holandskih dizajnera Daniël Vennemana i Mark van der Neta. Hermit kuće se mogu nazvati i prenosnim skloništima, pristupačne su, modularne, prilagodljive i promenljive, kako bi zadovoljile potrebe vlasnika.
Hermit kuće
[slika © hermithouses.nl]
Prvi prototip Hermit kuća se zove Abé. Projektovana je za par ili malu porodicu, površine 14 kvadratnih metara, izgrađena je od drveta i prvi put je testirana za vreme Fstivala Oerol Theater u Holandiji. Vreme potrebno za izgradnju ovih kuća je oko dva dana.
Hermit kuća, eksterijer i enterijer
[slika © hermithouses.nl]
Posebna pogodnost Hermit kuće se ogleda u tome što će moći u potpunosti da se razvija uz pomoć tablet računara, po principu "uradi sam". Razvoj aplikacije je u toku, ali se tvorci Hermit kuće nadaju da će ove novine dovesti do šire rasprostranjenosti ovakvog tipa kuća. Tok izgradnje jedne Hermit kuće možete videti na ovom linku.
Razvoj iPad aplikacije je u toku
[slika © hermithouses.nl]
Pored malih stambenih jedinica, tvorci Hermit kuće nuge i veće konstrukcije, koje bi se gradila po principu "uradi sam" ili bi se proizvodile po licenci. Dizajneri se nadaju da će ovo podstaći pojedince da sami naprave prave Hermit vile.

Tekst i slike u saradnji sa sajtom hermithouses.nl.